Monsif Bakkali wordt op 24 maart 1997 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd is hij bezig met muziek. Hij schrijft zijn eigen nummers en treedt op in de buurt waar hij woont. In november 2010 komt zijn debuutsingle ‘Mee met me’ uit. Dit wordt een grote hit met miljoenen views op YouTube. Na het grote succes volgen meerdere succesvolle singles met miljoenen views en brengt hij op 17 december 2011 zijn debuutalbum ’Voor Jou’ uit. Hierop staan veel bekende hits, maar ook veel nieuwe nummers. Zoals de bonustrack ‘Ze hoort bij mij’ de titelsong voor de film ‘Sneeuwwitje’. Dit is de Nederlandse versie van de internationale bioscoopfilm ‘Snow White’ met Julia Roberts en Lily Collins in de hoofdrol, die vanaf april 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien was.

Verschillende optredens op grote podia volgen. Zo treedt Monsif op bij verschillende grote evenementen als The Hague Jazz Kids Festival, Hilversum Alive, Kinderpopfestival BobbyKits, Schollenpop Festival Scheveningen, Kinderen voor Kinderen Live in Concert, het AVRO Kinderprinsengrachtconcert en tijdens Koninginnendag op het Museumplein. En als highlight trad hij op voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima toen zij het eerste exemplaar van ‘Het Droomboek’ in ontvangst namen met een rap die hij speciaal voor deze gelegenheid had geschreven.

Monsif was ook veel te zien op televisie. Naast zijn vaste bezoeken aan de Kids Top 20, was hij te zien in de BZT show, bij Paul de Leeuw in de Madiwodovrijdagshow en trad hij op bij onder andere Nickelodeon, Kinderen voor Kinderen Pakt Uit, NOS Jeugdjournaal, 25 Meest opmerkelijke TV Kids bij SBS 6, Karaoke Kids, Telekids en Z@pplive. Monsif was ook te gast bij ‘Life 4 You’, Koffietijd, RTL Boulevard, het SBS6 programma Shownieuws, Tros TV Show met Ivo Niehe, en hij deed mee met ‘Sterren dansen op het ijs’. Hij liet hier zien een echt schaatstalent te zijn en schopt het tot de finale. Hij eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

Hiernaast besteedde ook de geschreven media, zoals de Volkskrant, het Parool, Tina etc. veel aandacht aan het succes van Monsif. Naast zijn muzikale talenten laat Monsif ook zien dat hij kan acteren, met een aantal andere acteurs speelden hij een hoofdrol in de speelfilm ‘Hart Beat’ die geregisseerd is door Hans Somers. De film behaalt de Gouden Film status. Tevens speelde Monsif een gastrol in de spannende misdaadserie ‘Penoza’.

Dat Monsif zich ook graag inzet voor goede doelen blijkt uit het nummer ‘Help het WFP’ dat hij samen met Keet, Ralf, XMIX, Ernst/Bobbie, Mano en Kidz-DJ heeft opgenomen voor KidsAID om het World Food Program te steunen. Ook was hij ambassadeur van de Voorleesexpress, trad hij op bij de sponsorloop ‘Kids voor Kids’, maakte hij een track voor Verkeersplein (initiatief van Veilig Verkeer Nederland) en hielp hij mee aan meerdere campagnes van Unicef met o.a de track. ‘Op een Dag’ .

Naast zijn drukke agenda en het volgen van zijn opleiding, welke hij met diploma heeft afgerond, ontwikkelt hij zich ook als componist en songwriter en werkt hij met Nederlandse topartiesten, zoals Jayh, SBMG, Sevn Alias, Josylvio, Boef, Gers Pardoel en SFB. Zijn werken worden beloond met diverse Gouden Awards en een Buma Award. Internationaal werkt Monsif met artiesten als Miami Yacin, Lacrim, Rick Ross, Am La Scampia en geniet hij steeds meer bekendheid als producer.

Zonamo Entertainment is het familiebedrijf dat achter Monsif staat en tevens verzorgt zij samen met BMG zijn publishing (Zonamo Publishing). In 2017 werden zijn producties meer dan 80 miljoen keer gestreamd. Hiervoor heeft hij een ‘Special Achievement Award’ ontvangen. Om een ieder op de hoogte te houden van al zijn gereleasde producties heeft hij de playlist ‘Produced by Monsif’ gemaakt op Spotify. Dit zelfde heeft hij gedaan voor zijn producties waarvan ook een videoclip gemaakt is voor zijn YouTube kanaal: MonsifVEVO. Monsif blijft lekker bezig dus houd hem via zijn sociale media kanalen in de gaten!

error: Content is protected !!